Simpozion – Avantajele și Dezavantajele realizării de Investiții Străine în România – a III-a ediție
Adeco – Advisory Consultancy & Development Services a participat astăzi, 28 Septembrie 2017, la Simpozionul organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) cu tema: Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale dintre Turcia şi România – Avantajele şi Dezavantajele Realizării de Investiţii Străine in România, care a avut loc la Camera de Comerţ si Industrie a României.
Moderatorul evenimentului a fost E.S. domnul Ambasador Osman Koray Ertaş, Ambasador Republicii Turcia în România.
Participanți: domnul Ministru Harry-Ilan Laufer Ministerul pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, Mâkerrem Aksoy, Consilier Comercial al Ambasadei Republicii Turcia în România, domnul Lazăr Comănescu, Senior Adviser al Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Gültekin Gencer Presedintele DOSiAD și a Oamenilor de Afaceri din Antalva/Turcia; domnul Călin Ilie Preşedinte al Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Domnul Ömer Tetik Director General Banca Transilvania şi Domnul Murat Demiray Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD).
În cadrul întâlnirii s-a subliniat relația de prietenie și cea culturală dintre România și Republica Turcia, de asemenea, relațiile comerciale și parteneriatul de durată dintre cele două state, cu mențiunea că în prezent aceste relații stagnează, mai mult decât atât sunt în scădere, aspect subliniat de către E.S. domnul Ambasador Osman Koray Ertaş, Ambasador Republicii Turcia în România.
Totodată, s-a discutat despre avantajele pe care România le oferă investitorilor străini precum sprijinul guvernului prin varietatea programelor guvernamentale oferite în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri și atragerii de investiții străine.
Tot în acest context s-a subliniat potențialul turistic al României și oportunitățile aferente, poziția strategică pe care statul român o deține, “the Eastern gate to EU”, potențialul agricol, infrastructura maritimă și rutieră, forța de muncă la costuri mici, industrie etc.
Un alt aspect punctat a fost Protocolul de colaborare între MMACA și CCIR, semnat miercuri, 27 septembrie 2017, în sprijinul mediului de afaceri românesc pe piețe externe, un protocol de colaborare între cele două instituții privind eficientizarea şi diversificarea misiunilor economice externe, cu scopul sprijinirii exportului și pătrunderii firmelor românești pe noi piețe.